Για το Πρόγραμμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός» 2021-2027 μεταβείτε digitaltransform.gr

ΕΣΠΑ 2014-2020

Ημέρα της Ευρώπης 2023

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου οργανώνει ειδική εκδήλωση στην Αθήνα, σήμερα 9 Μαΐου στο Ωδείο Αθηνών

Πριν 73 χρόνια, στις 9 Μαΐου 1950 με την υπογραφή της Διακήρυξης Σουμάν «Διακήρυξης Σουμάν», διασφαλίσθηκε μια μακροπρόθεσμη «συνθήκη ειρήνης» στην μεταπολεμική Ευρώπη. Η Διακήρυξη βασίζεται σε δύο θεμελιώδεις αρχές: την Ειρήνη & την Αλληλεγγύη.

Αυτόν τον Μάιο, η Ημέρα της Ευρώπης επιδιώκει να φέρει κοντά τους πολίτες για να μάθουν περισσότερα σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους η ΕΕ στηρίζει την ειρήνη, την ασφάλεια και τη δημοκρατία. https://bit.ly/3nRczCC

Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων

Το κεντρικό μήνυμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ημέρα της Ευρώπης 2023 βασίζεται στους στόχους οικοδόμησης μιας Ευρώπης πράσινης, ψηφιακής, ανταγωνιστικής, δίκαιης, ισχυρής, ανθεκτικής και ασφαλούς.

Σε αυτό το πλαίσιο, κατά την σημερινή επέτειο θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων 2023, το οποίο ξεκινάει σήμερα, 9 Μαΐου 2013.

Το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων θα δώσει νέα ώθηση στη διά βίου μάθηση, παρέχοντας τη δυνατότητα στους πολίτες και τις επιχειρήσεις να συμβάλουν στην πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση, στηρίζοντας έτσι την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα.

Στο επίκεντρο των παρεμβάσεων για την ανάπτυξη δεξιοτήτων βρίσκονται οι νέοι έως 29 ετών, με δράσεις συγχρηματοδοτούμενες από το ΕΣΠΑ 2021-2027 που προβλέπεται να ξεπεράσουν τα €530 εκ.

Μεταξύ άλλων, από το Πρόγραμμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός» 2021-2027 για δράσεις ενίσχυσης ψηφιακών δεξιοτήτων θα διατεθούν €113 εκ.

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου οργανώνει ειδική εκδήλωση στην Αθήνα, σήμερα 9 Μαΐου στο Ωδείο Αθηνών, με τίτλο «Ημέρα της Ευρώπης 2023 — Εορτασμός του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων» (από 13.00-18.00).

Η εκδήλωση θα επικεντρωθεί στις δεξιότητες που χρειάζονται σε διάφορους τομείς της οικονομίας και ειδικότερα σε αυτές που είναι σημαντικές στο πλαίσιο της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ Μαργαρίτης Σχοινάς ο οποίος θα συμμετάσχει σε ζωντανή σύνδεση και στο φεστιβάλ δεξιοτήτων που οργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες με συνδέσεις σε εκδηλώσεις για τις δεξιότητες σε όλη την Ευρώπη.

Στόχος είναι ένας ζωντανός διάλογος για τις δεξιότητες με νέους από Επαγγελματικά και Γενικά Λύκεια, Ιδρύματα επαγγελματικής κατάρτισης, Πανεπιστήμια και νεοφυείς επιχειρήσεις.

Θα ακολουθήσουν συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών  και εθνικών φορέων που δραστηριοποιούνται στους τομείς των δεξιοτήτων.

Καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχουν περίπτερα με ενημερωτικό υλικό από τις Πρεσβείες των κρατών-μελών της ΕΕ και των χωρών ΕΟΧ, από Ευρωπαϊκούς φορείς και δίκτυα καθώς επίσης και από δημόσιους φορείς και το ΕΣΠΑ.

Δείτε πληροφορίες για όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται σε όλη την Ευρώπη με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπηςhttps://europeday.europa.eu/index_el

https://www.espa.gr/el/Pages/NewsFS.aspx?item=1657

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης επισυνάπτεται.

Σχετικά αρχεία

Σχετικές δημοσιεύσεις